Having problems with your Vacuums ?

Motor runs brushes but no suction - Vacuums


Answers :

Blockage?
Repair Help & Product Troubleshooting for Vacuums

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

My kenmore vacuum model 116.36933502. It has no suction. I have cleaned out every spot,taken off the back and still nothing. The motor runs but doesnt seem to be at full power. The agitator brush works. When it broke i seemed to smell something and since it has no belt. Does this possibly have to motors?


... Kenmore Progressive Bagless Upright with Inteli-Clean SystemVacuum

Motor runs,brushes turn,no suction - Vacuums


Either the fan on motor is broken or off shaft or the unit is plugged,if its plugged the motor will sound like its running faster than usual ... Vacuums

Motor runs brushes but no suction - Vacuums


Blockage? ... Vacuums

Motor runs vacuum has suction on attachment but brushes won't Rotate


This problem is most often caused by a broken brush roller belt. Sometimes, although very rarely, there is a separate motor which turns the brush, or there may be something that is causing brush roller to bind so that a belt does not last long. I do ... Kenmore 31913 Progressive Direct Drive Bagged Upright Vacuum

Stopped running My mother's Oreck vacuum sound as if there was something bogging the rotating brush down. I pulled the bottom cover off and found nothing wrapped around or restricting the brush. I tried to finish vacuuming with the problem then I turned it off to move a chair and turned it back on it would do nothing. Any suggestions as to what could be causing the vacuum to sound as if the rotating brush is being restricted from turning. There was not odor of burning as if the motor was in a bi


Orecks have a plastic fan inside and everything you pick up hits it, sometimes things can get stuck in there or break the fan locking up the motor. With the machine off, poke around where the dirt goes into the motor, behind the roller and see if you ... Oreck XL Ultra Bagged Upright Vacuum

Hoover WindTunnel S3765. The motor spins and the belt turns when I turn the brushes on, and the brushes will spin. The problem is that when I do this on carpet, the brushes stop spinning. As soon as I pull the "head" off the carpet, the brushes spin again. It's almost as if the vacuum suction is too great. I took the head apart and watched the motor turn the metal spindle that the belt rests on, and the belt turns as well.


The belt is stretched and needs replacement.(Belt # 38528036) . The brush is not turning against resistance. ... Hoover Vacuums

No suction My Hoover Wind Tunnel vacuum runs but there is no suction. The last two or three times I used it, it shut itself off after having a burning smell. When I unplug it for the suggested 30 minutes, the motor will run again but no suction. What is wrong?? Should I just buy a nve one? This one is 8 years old.


Sounds like your motor bearings are going bad. This is generally indicated by the motor overheating, and the heat transferring out through the motor pulley, which is where the belt attaches. So, your machine is overheating, melting the belt, and then ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum

No suction After taking the vacuum apart, I noticed there is no suction at all. The motor runs, belt runs, but no suction coming through.


You have a clog somewhere in the vacuum. Check the hose and the little trap door on the underneath side of sweeper.Does the brush turn? If not, then the belt that drives the brush is broken. Replace the beltJim ... Hoover Tempo Widepath Upright Vacuum - Blue

My suction motor won't run on my electrolux Prolux vacuum


... Electrolux Vacuums

Motor is running and the brush is also running but i have no suction and the suction tube is clear


A clogged filter or if it has a bag hole in bag or bag isn't in correct. ... Hoover Vacuums

Hoover upright bagless vacum.motor runs, brush turns, no suction through hole behind brush roller. however there is suction going out of dust cannister filter flap to motor. what could possible problems be?


Sorry to read about your problem, I hope this helps you out.you have a clog between the brush and bagI tried to help you. Please help me and Rate/Vote on my response, thanks and good luck ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum

On an old upright prolux plus, I just replaced the belt and cleaned out the brush motor, ran the vacuum for a bit, then the vacuum motor died...it's always run great. any suggestions of what to check?


... Electrolux Vacuums

Brand new LG LUV200r used 10 minutes now after removing dust tank & reinstalling the vacuum motor does not run only the beater bar??? I have located wo circuit breakers both seam to be set. This suction motor should run when the switch is pressed & the beater bar should operate when the handle is moved down??? Not A happy customer will return unit to Best Buy only 100 mile round trip!!!! RDH


... LG Electronics Kompressor Pet Care Upright Vacuum Cleaner LUV200R

No suction on my Electrolux central vacuum in all outlets even though motor is running and there is no clog in the hose.


I would start with washing out the ilter really good and letting dry. then try the system. ... Electrolux Central Vacuum

I have a CT600 power brush that would not power up. Thinking the motor was bad in it, I replaced it with a new CT700 power brush, I am still experiencing the same problem the power brush itself does not seem to be getting electic power, but the Vacuum unit does come on with suction.


First try connecting the power nozzle directly to the hose. If it works, the problem is due to a broken wire or faulty connection in the wands. At least one wand will need to be replaced.\015\012My guess is it's probably due to a broken or di ... Broan-NuTone VX550 Bagged Central System Vacuum

Series 6500 motor shuts off, vacuum continues to run, not suction


It's tripping the temperature overload in the motor. The most common cause for this is a clogged hose. Take the hose loose and attach it to the exhaust port under the back cover. You should be able to see if it's clogged and unclog it. I might also s ... Electrolux Epic 6500 Vacuum

Beater brush is good, vacuum running no suction


This sounds like your vacs dust passage from the rotary brush to bag is blocked ? you can diy this if you turn vac over to show the brush and covering cover you will see cover is held by some screw/bolts ? remove these and cover then the brus ... Electrolux Vacuums

I have a Kenmore Elegance Vacuum with Dirt Sensor, Model # 116.30750400C, Serial number M41901532. When vacuuming the carpet the power head will work for 3-6 mins then automatically shut off, power is still there and lights work but the power head motor turns off and the suction stops. I will turn it off and on, check the outlet, flick the on off buttons...nothing. I will turn it off for a couple minutes and it turns back on and runs like normal. I've check the bags, filters, cleaned the hos


It is an electrical problem in the handle, if you can or know somebody that has any fix it ability it can be fixed in about ten minutes. Oh, and Sears SUCKS!! ... Kenmore 34612 Bagged Upright Vacuum

I have looked online for this vacuum but could not find it. The closest one is the Eureka 8803 but the p/n on mine says 79307. I have totally disassemble this vacuum. There are no clogs anywhere. Motor spins by turning shaft. Belt is new and turns brush. It still has absolutely no suction.


... Eureka Boss Capture 8803AVZ Bagless Upright Vacuum

I have a Kenmore Elegance model 116 that has lost suction. There is no blockage and both the filter and bags have been changed. The powerhead turns on but the vacuum itself is fairly quiet, not sure if that motor is running. How can I regain the suction?


... Kenmore Vacuums

No suction - motor runs, belt running. - Vacuums


Clogs, som,e times on the bottom there is a pan and a hose opening secured, if its clogged, it won't work, open the bottom where there should be a small latch, also I have used shop vacs to **** clogs out threw hoses? ... Vacuums

Changed the motor carbon brushes on my Beam central vacuum cleaner equiped with an IntelliWatch system. This system includes the Alutron DB100 module. This Alutron module needs to be reset so that the vacuum cleaner can operate properly. I believe that this module keeps log of running time and disables operation after a predetermined time. Can you help me with providing a reset procedure that will reset this module. Thanks


... Sunbeam Vacuums

I have a new bag in, checked the hoses for clogs have the motor cover off showing motor runs. Problem is vacuum has no suction in hose area, cover off where bag is and the air blows out of filter. hoses are clean no blockage.


Have you checked the filter? Many vacuums have a filter under or behind the bag to keep dust and dirt out of the motor. If this gets clogged the motor can't get any suction. Also look for holes in the hose or in the small segment between hose and bag ... Vacuums

The roller brush on my Hoover Z700 vacuum no longer runs when you tilt the handle back. I have tested every part that I can: the motor is good; the "magnetic switch" at the pivot point is good; etc. I'm now stumped. Any help or suggestions would be greatly appreciated as I don't want to throw away a $400 vacuum.


Has this not got a rubber belt drive? ... Vacuums

Helping out someone that has a ECV 1590A model 117A Electrolux central Vacuum. There seems to be a problem with the brushes. I'm looking for a manual or what brushes to get or a new motor. It seems to run fine what it starts.


... Electrolux Vacuums
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.mictaservice.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.1069 seconds