Having problems with your Vacuums ?

I bought the Salton ice maker model IM-2022 in October 2009 and here is the problem: the machine was unplugged for about 1 week and then was plugged back and did not start working. Why is that?


Answers :

Repair Help & Product Troubleshooting for Vacuums

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

We have the GE sensor microwave WES1358DN1WW. It was made in 5/2009 & bought in July of 2010 brand new. it worked perfect til last week. i put something in it & it started to make a loud humming/vibrating noise. i assumed it was just something ontop of the microwaved & ignored it. 1 min later my food was still ice cold. we tried unplugging & plugging back in & made sure that it was clear of anything but it still makes noise & doesn't heat. GE charges $79 to look at it, & since the microwa


... Vacuums

I bought the Salton ice maker model IM-2022 in October 2009 and here is the problem: the machine was unplugged for about 1 week and then was plugged back and did not start working. Why is that?


... Vacuums

Electrolux Centralux I have a Electrolux Centralux. When I plug the hose in at one of the wall outlets the motor will not start. If I go to the motor and slap the unit it will start.....then...it will not stop unless I unplug the power cord to the motor. If I plug the power cord back in, the unit will not restart until I slap the motor unit again. The unit has only been used 20 - 30 times. Any suggestions?? Thanks, Bruce


I dont know if you had your unit looked at yet but it sounds like the Power module is going. I repair the machines so I know some of the work. ... Electrolux Centralux Vacuum

I have a Kenmore Progressive upright model 216-37100800. It is only around 1.5 years old. My wife said that one day after she plugged it and turned it on, it whirred up but then shut off. Since then it will not start. I have noticed that right after I plug it in, if I try to turn it on, the first yellow light in the series of dirt sensor lights turns on then shuts off. After that the light will not light up on pressing the power button, unless I unplug it and plug it back in again. I have seen o


... Kenmore 25512/ 25513 Progressive Canister Vacuum

My vacuum just stopped working, so I don't know what the problem is. I used it in the kitchen to vacuum the hard wood floor. I turned it off, and a few minutes later, turned it back on to finish vaccuuming the kitchen floor. It just would not turn on. I had not unplugged it or did anything to it. I then tried to see if it would work in another plug, and no luck. I'm trying to figure out if it can be fixed or if I need to look for a new vacuum.


When I get most Vacuums that have dies on people most of them the wire has been worn and cut one or more wires on the plug cord. Sometimes the cut can be over looked. Please unplug and check the wire carefully.Also please post the make model a ... Kenmore 23913 Progressive PowerMate Bagged Canister Vacuum

Hover windtunnel It will start when you plug it in and wont turn off with the switch you have to plug it in and unplug it to get it to work.


I had the same problem with the Hover windtunnel. All I had to do was remove the two screws holding on the handle and then pull the handle off pulling horizontal to the ground. Then I manually turned to swith off. Check it to make sure the switch ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum

Just purchased the unit 2 weeks ago. Worked great. Last night I left it plugged into an outlet - but turned "off". This AM the unit comes on; timer showing default @ 5 minutes; however, no "bubbling" action. Would leaving the unit plugged into a surge protector/UPS back-up unit overnight damage the product?


I wonder if you are talking about a coffee maker? It ended up being listed under Vacuums!-Sorry about that-- It sounds like you arehaving trouble getting the maker to boil water, and move it thru the maker, no?Anyway-- I don ... Vacuums

I was vacuuming and noticed that the bag needed changing. the red light with the ! inside the triangle also came on. When the bag was changed, the vacuum would not restart. The red light came on. Tried the reset button but nothing happened. Tried unplugging and re-plugging in and nothing happened. Replaced all the filters and still it wouldh't start. So I brought it downstairs and tried one more time to get it to start. it worked! Is there something wrong with the vacuum cleaner? Was it overheat


It was overheated that is why it worked downstairs after cooling off. ... Miele S548 Bagged Canister Vacuum

GE Spacemaker Microwave PVM1870 fan keeps running after door closed and won't shut off. Have to open door or unplug. As soon as door is closed and plug is back in, fan starts up. If door handle is pressed downward, microwave starts! If door handle is raised, fan shuts off but light stays on.


... Vacuums

My Sears 919.152340 compressor runs for a few seconds when I plug it in then quits. If I unplug it and plug it back in it does the same thing. Don't know what happenned. The last time I usesd it it worked great.


... Vacuums

Magic chef model #MCWC45A Serial # 0902mcwc45a09720. It is a bit over a year old. it just went dead. no compressor sound.No interior light. Unplugged it, and after a day plugged it back the the compressor started running. it ran for about an hr the it shut off. the cooler was cool inside. i noticed the compressor was hot to touch.


Hi, It sounds like the compressor is going bad, but you can try to change the start components and overload to make sure they aren't at fault......Check out these tips that I wrote about that... it is a great place to starttro ... Vacuums

Miele S318i worked ok till I took it apart to blow really fine ceiling "popcorn" dust that got sucked by the filters. When I plugged back in started for a milli second and quit. At this point I believe the circuit board might be the fault, but I want to test motor before I go and buy the part. Can I simply run 110 to the two moter contacts to bench test? Steve


Yes, you can. ... Miele S318 Bagged Canister Vacuum

My hoover elite rewind does not pick up dirt like it should. how do i check for a clog? I can hear it picking stuff up but when I empty the cannister there isn't much in it. today it shut off like it threw a breaker. I let it sit and plugged it back in and it started working again. don't know if the problems are related or not. any suggestions??


Have you cleaned the inside filter? Open the cup hold on to the yellow piece in the center and twist it to unlock (there are arrows on the pieces to show how far to twist). Take the filter out and try to clean as much of the debris off of it. ... Vacuums

The motor is not working all the time. Sometimes takes an hour or so before it kicks in. I unplug the unit and plug back in along with re-set button but does not seem to matter


That is an older unit I am guessing and I would suspect that it is the heat sensor that is shutting it off as it is probably shot. Can you tell me the model and approx. year it was made/purchased. thanks ... Broan-NuTone CV353 Central Vacuum

After I run my vacuum for a couple of minutes it shuts off. If I unplug the vacuum and plug it into a different outlet most of the time it will start working again.


I would say check inside the plug and make sure the connections are tight. If the vacume runs fine on the other socket outlet then it will bw a faulty socket which cuts your hoover out. Can buy a new socket frount from diy stores for about 2-3 pounds ... Electrolux EL7020A Oxygen 3 Ultra Canister Vacuum Cleaner Bagged Vacuum

Steam mop was working fine and refilled and started using and then the power light went out and will not come back on. Tried plugging in new socket and still nothing


Hi,Check for your warranty and get it replaced..Here is a tip that I wrote about the Euro-Pro Shark Steam Mop and why it maynot be getting steam to the head... ... Euro-Pro Shark Steam Mop - Gray/ Purple Vacuum

I just bought a foldaway hoover with wide path. I plugged it in and started to vacuum and dust flew everywhere. Walmart would not give me my money back so they gave me another hoover foldaway with the wide path. I thought this one might work. This one does the same thing. It blows dust out the sides and you can't vacuum with it. Any help would be great.


Your Vac probably does not have a filter installed inside the unit, that is why fine dust escapes through the vents. Remove the dirt canister/cup from the unit and you will see a filter frame behind. Possibly the filter itself is missing or wrongly i ... Hoover U5172900 Fold Away Widepath Bagless Upright Vacuum

I have a whirlpool personal valet steamer system that is mounted to the wall. The system was in the house when I purchased it so I would suspect it's about 8 - 10 years old and I cannot find the manual for it. When I push the start button it automaitcally cancels the set up and will not run. I have unplugged it for a while and then put it back in and it's worked before but not anly longer. How do i get a manual or can I find a repair person to look at it.


... Vacuums

My sunbeam water cooler model #YLR2-5-67H3 has been sitting unplugged for 3 years. I moved, plugged it in and put a water bottle on top and water went all over the floor. I unplugged it, (read the instructions on the front, duh) and it still leaks on the floor. What should I do? I put it over the sink, emptied it, checked the drain plug, tried running a glass full of tap water through each tap. Only the room temperature one would work.


One of the rubber connecting hoses inside it has dried and aged so the pressure of the water from the bottle made it burst.\012\012\012You will need to open it, find the defective hose and replace it - a 2 hour relatively easy job. The hardest ... Sunbeam Vacuums

Vacuum Model 116.24614400 Unplugged working machine to move to a new area. Plugged it in and NO POWER TO MACHINE. Checked plug and it is working fine. Is there a reset button? thanks You, Barb [email protected]


... Kenmore Vacuums

I have a vx550cc that keeps kicking in and out quickly, then shuts down for a few seconds and starts up kicking in and out again. There is lots of suction at all the outlets and sweeps. The dirt bucket has been emptied and the filter cleaned. Al the LED lights light up when the motor kicks out, then back to one green when it starts back up. This unit has worked great for four years with no problems.


... Broan-NuTone VX475 Bagged Central System Vacuum

My neato has just had new batteries but after charging her for 24hrs and unplugging her she asks that we unplug her before she can clean. We have turned her off then back on, we have tried to redownload software, we have plugged her in then unplugged her to no avail. Any one able to help?


... Vacuums

I was given a model 6591, plugged it in and it worked but didnt "****" and didnt sound right. I turned it off and removed the hose from the back found a badly plugged hose. Removed the hair plug cleaned filters and when I tried to turn it on again. Now the motor will not turn on or even make a noise. I hear there is a fuse that can be blown? How can I find the fuse if there is one? Thank You Ron


The User Guide for the bissell Clearview Power Trak\012\012http://canada.bissell.com/images/UserGuides/3590C.pdf\012 ... Bissell 6591 Power Trak Revolution Bagless Upright Vacuum

I have a Kenmore upright progrssive intell clean. For some reason it isn't sucking when I use it to vacuum. When I use attachments they work fine, but when I plug the hose back in after using the attachments and turn it back on it makes a weird noise and I can feel air blowing out of the back. Can you help me resolve this problem?


You have the answer and just don't know it. You are there so keep looking. Somewhere between where the suction hose connects with the lower hose and the power-head. There is a blockage, you may need to turn the unit upside down and look there or try ... Kenmore 31913 Progressive Direct Drive Bagged Upright Vacuum

I have a Kenmore upright progrssive intell clean. For some reason it isn't sucking when I use it to vacuum. When I use attachments they work fine, but when I plug the hose back in after using the attachments and turn it back on it makes a weird noise and I can feel air blowing out of the back. Can you help me resolve this problem?


Open this manual to page 18 and clean all the filters listed to restore air flow.http://www.managemylife.com/mmh/lis_pdf/OWNM/L0908343.pdf ... Kenmore 31913 Progressive Direct Drive Bagged Upright Vacuum
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.mictaservice.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0621 seconds