Having problems with your Broan-NuTone CV750 Central Vacuum ?

Motor runs , but no suction at any of the outlets including the one on the side of the unit

Answers :

If you dont have any suction coming directly out of the unit then you probably have a full container or a dirty filter. look inside the container up by the motor for a filter that can be cleaned or replaced
Repair Help & Product Troubleshooting for Broan-NuTone CV750 Central Vacuum

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Motor runs , but no suction at any of the outlets including the one on the side of the unit

If you dont have any suction coming directly out of the unit then you probably have a full container or a dirty filter. look inside the container up by the motor for a filter that can be cleaned or replaced ... Broan-NuTone CV750 Central Vacuum

I need a relay board for a Nutone CV 450 12.6 amp dual motor vacumn unit. Where can I locate one? Part #??? Unit will run by itself, then shut off. Unit wll not run at all. It has a mind of its own. Crossed a couple of wires on one of the relays and the unit runs smooth as silk. I assume its the relay, but can't locate part number.

Why not just replace the relay? Part number 1094117... ... Broan-NuTone CV450 Central Bagged Central System Vacuum

I have a vx550cc that keeps kicking in and out quickly, then shuts down for a few seconds and starts up kicking in and out again. There is lots of suction at all the outlets and sweeps. The dirt bucket has been emptied and the filter cleaned. Al the LED lights light up when the motor kicks out, then back to one green when it starts back up. This unit has worked great for four years with no problems.

... Broan-NuTone VX475 Bagged Central System Vacuum

No suction My Hoover Wind Tunnel vacuum runs but there is no suction. The last two or three times I used it, it shut itself off after having a burning smell. When I unplug it for the suggested 30 minutes, the motor will run again but no suction. What is wrong?? Should I just buy a nve one? This one is 8 years old.

Sounds like your motor bearings are going bad. This is generally indicated by the motor overheating, and the heat transferring out through the motor pulley, which is where the belt attaches. So, your machine is overheating, melting the belt, and then ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum

Electrolux Centralux I have a Electrolux Centralux. When I plug the hose in at one of the wall outlets the motor will not start. If I go to the motor and slap the unit it will start.....then...it will not stop unless I unplug the power cord to the motor. If I plug the power cord back in, the unit will not restart until I slap the motor unit again. The unit has only been used 20 - 30 times. Any suggestions?? Thanks, Bruce

I dont know if you had your unit looked at yet but it sounds like the Power module is going. I repair the machines so I know some of the work. ... Electrolux Centralux Vacuum

No suction on my Electrolux central vacuum in all outlets even though motor is running and there is no clog in the hose.

I would start with washing out the ilter really good and letting dry. then try the system. ... Electrolux Central Vacuum

I am putting my bissel 8910 back together and behind the motor there is a black 3-way tubing connector. One side goes to the pump discharge, one side goes to a tubing going to the right rear wheel (facing the unit from the front) I don't know where the third side goes to. I do not seem to have another tubing for this one to go to? Maybe it is lost or ?

Hi, its hard to know what its for without seeing it. The best way to test this is to start the machine and vacuum a part of the carpet/ floor. Then let me know wht the vacuum is not doing. This will narrow it down. Please, get back to me. This sounds ... Bissell 8910 ProHeat Clear View Upright Vacuum

Does not pick up, no vaccum, motor runs, no blockage, should feel suction on hose outlet without hose hook up. Paper filter missing over cloth filter. float overload ball free, seal on section good no leakage. Maybe bad motor but runs.

Here\015\012 is a Link to one of my Tips:www.fixya.com/support/r6311178-vacuum_brush_bar_not_spinningThis\015\012 should solve the problem. ... Minuteman C82906-01 HEPA Vacuum Vacuum

Brand new LG LUV200r used 10 minutes now after removing dust tank & reinstalling the vacuum motor does not run only the beater bar??? I have located wo circuit breakers both seam to be set. This suction motor should run when the switch is pressed & the beater bar should operate when the handle is moved down??? Not A happy customer will return unit to Best Buy only 100 mile round trip!!!! RDH

... LG Electronics Kompressor Pet Care Upright Vacuum Cleaner LUV200R

The wall outlets do not turn on. The motor runs at the unit. I have reset and it blows/sucks at the unit. The canister is empty. Thanks, Je

You main low voltage line from the vac to the house is likely disconnected. Start by looking at the connection where the small wires enter the vac. Touch across those two wire terminals with a screwdriver or needle nose pliers and the vac should star ... Broan-NuTone CV450 Central Bagged Central System Vacuum

I have a Eureka Central Vac CV1601b. The motor does not stop unless the Unit is unplug from the electrical outlet. Any Idea?.I removed the control unit to check if there was disconnected wires or burnt wires. Everything look normal. The circuit board does not show area that overheated. There seem to be 2 relays. Likely one of the two went bad. What do you think.

If the unit is relay controlled, there is always the possibility that when the unit was turned on, the relay contacts welded themselves shut making the power button ineffective. \015\012\015\012If you're familiar with relay pinouts, with ... Vacuums

I have a Kenmore Elegance Vacuum with Dirt Sensor, Model # 116.30750400C, Serial number M41901532. When vacuuming the carpet the power head will work for 3-6 mins then automatically shut off, power is still there and lights work but the power head motor turns off and the suction stops. I will turn it off and on, check the outlet, flick the on off buttons...nothing. I will turn it off for a couple minutes and it turns back on and runs like normal. I've check the bags, filters, cleaned the hos

It is an electrical problem in the handle, if you can or know somebody that has any fix it ability it can be fixed in about ten minutes. Oh, and Sears SUCKS!! ... Kenmore 34612 Bagged Upright Vacuum

When we plug in the hose the motor in garage runs but no air or suction comes out of the outlets. we cleared all the lines too.

Check to see if you have suction at the unit. If you have suction at the unit, your pipes are stopped up. If you don't have suction, you have a pipe loose under the house. Also you could just have a stopped up hose ... Electrolux Centralux Vacuum

Unit does not spray water for deep cleaning. One can hear the motor running of the ''spray'' action, but no water comes out. I have followed the DVD instructions exactly. Please advise Thanks Anne

Sounds like you have an air lock in line before motor. turn unit upside down and disconect hoses. reconnect and try again with plain water. good luck ... Vacuums

My filter queen majestic quit working. I opened up the unit to see what was wrong and I did not immediately notice anything wrong. Upon furter examination I noticed one of the traces on the printed circuit card was burnt. I used a soldering iron to "bridge the trace and it appeared to fix the problem for a while. Now it has stopped working again, and when I jumper the trace to run the motor it seems to work. Should I just replace the card? Or is there a more serious problem with too much current

I recommend replacing the card. Soldering involves the risk of further damaging the card, so it would be useless anyway. Why waste valuable time?\015\012There is a possibility of the motor overheating, generally due to a blockage in the airfl ... Filter Queen Majestic Canister Vacuum

We have a series e rainbow cleaner. my wife had been using it i turned off and turned the canister up sie down to get the serial number. it would not turn back on.we need a new hose and thats why i was looking for the serial num. it has a rocker switch and the motor will work on low but will not run on the suction side. i have checked the wiring harnesses out as best i could without taken it all apart. im wondering if it may be the switch. it started once and then stopped.

There is one way to verify if it is the switch.It's kind of dangerous though,but not too bad.You need an extra piece of wire,fairly thick.I would use 4 guage myself.Hold it with pliers,just in case it gets hot.Turn the switch on and hold the wire to ... Rainbow Vacuums

My hoover upright u8172-900. The unit provides suction, but roller does not turn. I can hear the motor click on when it is supposed to. I took the cover off, and found no belt. Does this one operate without a belt, or is it possible the belt was totally obliterated? I saw no place to connect a belt, but I didn't want to do too much disassembly at this time.

You need to replace your belt when belts get old they snap into and sometime or sucked up into your bag ... Hoover U8171-900 / U8172-900 / U8173-900 / U8174-900 Savvy Bagless Upright Vacuum

Model # 5770 the brush motor runs and shuts down after a few seconds...Turn unit off and the brush again will run for a second or two...If I don't turn unit off brush will not start up..Could it be the printed board..the motor brushes..or the wiring that goes from the printed board to the main motor...Thank you

Seems like your unit goes into failsafe because it detects something wrong. Well you should check the brushes and replace them if they are worn out. Also check the wiring for shorts etc, becaue the unit maybe tripping due to an overload. The printed ... Bissell Vacuums

Dyson dc04 motor runs but has no suction.

I would make sure it is the motor first by isolating the sounds to just the motor. Take off the dirt cup, both filters, and belt, then run it and see if the sound is still there. If it is, you need a new motor. If it isn't, you need to look for a clo ... Dyson DCO7 Animal Bagless Upright Cyclonic Vacuum

I have an older Oreck XL vacuum that sounds like it is running twice as fast as it should. I disassembled the entire vacuum, including disconnecting the motor wires, to clean out the hair, string, and other things. When I put everything back and connected all the wires, everything appears to work, including the light. The only problem is, it sounds extremely loud like the motor is running too fast. The model number is: XL3610HH Ser. No. 3610HHXA039740-6 I do not have as electrical diagram to see

... Oreck XL Ultra Bagged Upright Vacuum

Only 1 side of my pond vac 4 is getting wet with very little suction, the other side is bone dry with no suction

... Oase Vacuums

Hooked everything up per directions. I plugged it in to the closest electrical outlet and nothing happened. The lights did not light up, the connected wall control and sensors leds do not light up. It appears the unit doesn't have power. The electrical outlet socket is fine as everything else I plug into it works fine. I have tried every other electrical outlet available. The unit won't power on from any outlet, and all of those outlets run other things, like power tools an refrigerators

Dear Davehibshman,Firstly; dismantle the plug and replace the fuse with the same rating as the one you have just taken out. Replace the plug cover, put the plug into the socket and try again. If this doesnt work, there may be a problem wi ... Vacuums

I have a Nutone CV-450. When the unit is turned on the motor makes a high pitched whining sound. The suction seems like it is reduced and there is a burning rubber smell coming from the unit. Suction at the unit itself is also reduced. Any ideas about the cause of the problem and the solution?

... Broan-NuTone CV450 Central Bagged Central System Vacuum

No suction After taking the vacuum apart, I noticed there is no suction at all. The motor runs, belt runs, but no suction coming through.

You have a clog somewhere in the vacuum. Check the hose and the little trap door on the underneath side of sweeper.Does the brush turn? If not, then the belt that drives the brush is broken. Replace the beltJim ... Hoover Tempo Widepath Upright Vacuum - Blue

NuTone CVF353W: unit clicks when switched on, but won't run. Replaced motor.

... Broan-NuTone CV353 Central Vacuum
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.mictaservice.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0976 seconds