Having problems with your Hoover Tempo Widepath Upright Vacuum - Blue ?

No suction After taking the vacuum apart, I noticed there is no suction at all. The motor runs, belt runs, but no suction coming through.


Answers :

You have a clog somewhere in the vacuum. Check the hose and the little trap door on the underneath side of sweeper.
Does the brush turn? If not, then the belt that drives the brush is broken. Replace the belt

Jim
Repair Help & Product Troubleshooting for Hoover Tempo Widepath Upright Vacuum - Blue

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

No suction After taking the vacuum apart, I noticed there is no suction at all. The motor runs, belt runs, but no suction coming through.


You have a clog somewhere in the vacuum. Check the hose and the little trap door on the underneath side of sweeper.Does the brush turn? If not, then the belt that drives the brush is broken. Replace the beltJim ... Hoover Tempo Widepath Upright Vacuum - Blue

Replacement parts... I've got a 3594 Bissell and the belt has come completely off. In the process of breaking, it bent the metal guide inside the motor housing and melted the plastic that holds the guide and keeps the belt inline with the roller. I've got it running again by using a screw I filed all the threads off of, but it only works for 10 minutes at a time before breaking another belt. This process is getting expensive, as it usually takes 30 minutes to completely vacuum the house. Is ther


Most likely it is the top cover that needs to be replaced, part #2031238 and is around $30. It would have that guide on it. ... Bissell 3594 CleanView PowerTrak Bagless Upright Vacuum

Noise My Dyson DC08 is making a loud, rough, vibration/noise that seems to be coming from the from the rotating brush housing. I replaced the old belt which was several years old and slipping. When I run the motor with the new belt removed the machine sounds normal. The bearings on the rotating brush seem to be running smoothly when turned by hand both when out of the brush holder and when installed in the machine. I can't find anything rubbing on the belt or rotating brush. I applied a bit o


Hi there, it's Jack at Dyson.\012I'm sorry to hear you're having difficulty with your Dyson vacuum. From your \012description, it sounds like the model number you've supplied may not be correct, \012as DC08 is a cylinder vacuum which doesn't use ... Dyson DC08 Cylinder Bagless Canister Cyclonic Vacuum

Bissell 8920 proheat x2 brushes not turning i only noticed this after i finished cleaning.. or kinda cleaning because of the brushes ntot turning.. water comes out fine suction is fine but its not scrubbing so its not as clean as it could be. manual part works well water coming out hot. I did take it apart and cleaned off all the hairs in hopes maybe that was it.. put it together still nothing.. No idea how the belts should look onit and i cant find a picture or a video showing how belts look o


Hello,\015\012\015\012Here's a link to a very helpful video that shows you step by step on how to access and replace the belt on your machine. When the brushes stop spinning, but the rest of the machine works fine, this is a tell-tale ... Bissell 9500 ProHeat 2X CleanShot Upright Deep Cleaner, Red Berends Vacuum

I have a Electrolux , EL6988 Canister Vacum, howeveer the brushes and motor will not run when turned on. I have take the plates and cleaned around the brushes, but it will not come one. The vacum comes on but the motorized bushes do not activate. Thanks I have lost my owners manual, and have looked for the reset button and can't find or know where it is located. Any suggestions.


I need the molded wire harness inside the plastic wand ( one of the prongs is broke off) What is the part # or where can I buy it? Model EL6988 ... Electrolux UltraLux 2000 Bagged Canister Vacuum

My kenmore vacuum model 116.36933502. It has no suction. I have cleaned out every spot,taken off the back and still nothing. The motor runs but doesnt seem to be at full power. The agitator brush works. When it broke i seemed to smell something and since it has no belt. Does this possibly have to motors?


... Kenmore Progressive Bagless Upright with Inteli-Clean SystemVacuum

I have a power drive baggless vacuum cleaner...it runs well, but suddenly it seems to have lost most of the suction coming through the hose and floor area. When I remove the dirt container, the suction below it seems strong. I have had it to repair twice--they have tuned it up and replaced all filters and belt. It still does not pick up well when I vacuum or use the hose. Can you help ?


There is something stopping it up,you will have to dissasemble the unit to find the blockage,this is the most likely problem. ... Hoover U6660-900 WindTunnel Bagless Upright Vacuum

Hello, I have a Hoover 3200 Turbo Power vaccum. while the motor appears to be working fine the vaccum no longer picks up the dirt. I turned the vaccum upside down and the belt appears to be broken. would a broken belt stop the pick up, there appears to be no suction. This vaccum is approximately 10 years old. is it worth fixing? I live in Virginia Beach Va, where would I take the vaccum for repair? my zip code is 23456- Thanks Cleta Goode


... Hoover Vacuums

No suction - motor runs, belt running. - Vacuums


Clogs, som,e times on the bottom there is a pan and a hose opening secured, if its clogged, it won't work, open the bottom where there should be a small latch, also I have used shop vacs to **** clogs out threw hoses? ... Vacuums

I have a kirby sentria vaccum carpet shampoo system and I cannot get the shampoo suction head to work! It comes on but the belt is not turning. I have tried taking it off and looking at the assembly but no luck. And I have tried turning the belt engage lever to off and on to see if it makes any diference.


I had the same problem at first but figured it out. Make sure before you put it on the vacuum itself, that the shampooing unit is completely together. The belt needs to be taunt like it would be when the brush is turning. Once you put it on and turn ... Vacuums

Makes a loud noise like a grinding noise then smokes comes out and it smells like burning rubber? When I take the (rod) brush off with the belt then run the vacuum there is no more noise? Please help me thank you


Your belt is worn and stretched and so it is slipping on the motor drive shaft. That is why it is noisy and smells like burning rubber. You simply need to replace the belt. You can get replacement belts here: ... Vacuums

Hello i own the bissle proheat steamer it turns on but no water or soap or suction from floor or the utensiles ive taken the take off the back to scope out anything that could be in the way but dont see anything the motor is making that clogged vacume noise witch makes me believe something could be stuck somewhere in it but it could also be no water is getting to the pump or despencer but the brissels still work belt for that is good where would i be best to check and where is the location of th


... Bissell 1699 ProHeat Clear View Upright Steam Vacuum

After using switch to go from floor to carpet, noticed the roller brush not working, and therefore the self-propelled feature also not working. Replaced what I thought was the problem, a loose belt, but still does not work. Motor runs and there is suction...???


... Hoover Ultra U6430-900 WindTunnel Bagged Upright Vacuum

My nearly new Miele S710 vaccum cleaner just revs like mad when you switch it in but you get no suction. Could there be a drive belt between the electric motor and the vaccum pump that has come off or broken? How can I get at it, if this is the case?


Hi,\015\012\015\012Yes this could be a case due to which there is no suction. I am posting an article which gives you a detailed description of how to open it and repair the internal parts.\015\012\015\012 ... Miele Vacuums

Ive got a dc07 dyson just changed the belt on it as i had to since then it isnt picking anything up at all nothings clogged up had it to bits and put it all back together again properly. The hose is working when i take it off its got plenty suction but when i run it along the floor it picks absolutely nothing up any ideas that i havent thought off. Thanks


Sounds like the hose underneath has become detached. Have a look and if its not that come back to me. Also can yo9u check your U Bend is still on as these can come off. ... Dyson DC07 Animal Bagless Upright Cyclonic Vacuum

Kenmore progressive canister vacuum model 116 52612205, I have power and suction but the powerhead motor doesn't come on to run the brushesdo you have a solution


... Vacuums

I have a Taski Baby Bora that looses suction and has a loud high-pitch squeal coming from the motor. Where can I take it for service? Type: S1C No: 7384 Series: 0302 E-Mail: [email protected] Thanks Heidi


Check it carefully for clogs in any tubes where the dirt passes through. A clog can cause it to make a very loud whistle or whine. ... Vacuums

When we plug in the hose the motor in garage runs but no air or suction comes out of the outlets. we cleared all the lines too.


Check to see if you have suction at the unit. If you have suction at the unit, your pipes are stopped up. If you don't have suction, you have a pipe loose under the house. Also you could just have a stopped up hose ... Electrolux Centralux Vacuum

Motor is running, belt is on and brush is turing fast, however it does not seem to pick-up anything or have any suction ? bag is not full and does not inflate when it's on


... Dirt Devil M086365 Bagged Upright Vacuum

We own a dirt devil model 088600, and are experiencing a problem with the belt wearing away a section between where the belt connects to the brushes and the motor. There is a lot of plastic/rubber residue coming out from the vacuum. We have tried new belts only to find the same problem occurs. I noticed that the source of the dust is coming from the section between the brushes and motor, where there appears to be a section that is misshapen and melted. I looked up the schematic online and can't


If you are certain that the belt is seated correctly and the beater bar is nested in its holder and the cover of the assembly has been properly installed and you still see a contact area between the belt and cover, you should either: return the vac ... Dirt Devil Vacuums

Belt type Ok, thank you for the help! I did have the top off, but did not know the taking the motor loose trick, thank you for that! Now I have a couple of more questions, and thank you so much for all of the help! I got a belt from sears, & the sales guy sold me an off brand belt. It looks just like the belt that broke, although do you have to force the motor back down into place? I think it may be the wrong belt? I have looked on the Hoover website & they do not even have parts listed fo


The belt number is 91001028. The belt will be snug but not real tight, so the belt you got may not be the right one. Most repair shops for vacuums should have this belt in stock. ... Hoover U8145-900 Savvy Bagless Upright Cyclonic Vacuum

Hoover WindTunnel S3765. The motor spins and the belt turns when I turn the brushes on, and the brushes will spin. The problem is that when I do this on carpet, the brushes stop spinning. As soon as I pull the "head" off the carpet, the brushes spin again. It's almost as if the vacuum suction is too great. I took the head apart and watched the motor turn the metal spindle that the belt rests on, and the belt turns as well.


The belt is stretched and needs replacement.(Belt # 38528036) . The brush is not turning against resistance. ... Hoover Vacuums

No suction My Hoover Wind Tunnel vacuum runs but there is no suction. The last two or three times I used it, it shut itself off after having a burning smell. When I unplug it for the suggested 30 minutes, the motor will run again but no suction. What is wrong?? Should I just buy a nve one? This one is 8 years old.


Sounds like your motor bearings are going bad. This is generally indicated by the motor overheating, and the heat transferring out through the motor pulley, which is where the belt attaches. So, your machine is overheating, melting the belt, and then ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum

Ihave a Hoover Windtunnel self-propel model U6445-920. The belt from the drive motor to the big wheel will not run in the center of the wheel. The belt runs about 1/3 off the wheel. I have tried several new belts and still the same problem. What do I need to do to repair this problem.


The large wheel may be worn off center. If the belt stays on and is not thrown, you can run the vac. if there is wobble in the wheel causing a genuine belt to slide off replace the wheel mechanism. ... Vacuums

I have a VX3000C Broan vacuum and the motor sometimes runs lower and comes back to normal time and time. Plus, now it lamost stops before coming back to normal speed. Can someone explain to me what that might be or if it did happen to someone else? It doesn't stop, but runs at very low speed and come back. It is like if a connection is not made properly. But it does the same at my 3 connections and I did check the one on the vaccuum itselfs.


... Broan-NuTone VX475 Bagged Central System Vacuum
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.mictaservice.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0733 seconds