Having problems with your iRobot Roomba 530 Robotic Vacuum ?

Cleaned and running well, taken downstairs, put to work my 530 has developed a distinct knock. about 1/2 second speed as going along. does not happen if brushes removed. machine runs for a few mins th

\015 Machine cleaned and looked after. not dropped etc. nothing i can find inside loose etc. no previous history of this, but can be seen in the machine progress ie a faint jump on one side as well as distinct knock. ? drive to brushes as stops if brushes removed\015

Answers :

Repair Help & Product Troubleshooting for iRobot Roomba 530 Robotic Vacuum

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Cleaned and running well, taken downstairs, put to work my 530 has developed a distinct knock. about 1/2 second speed as going along. does not happen if brushes removed. machine runs for a few mins th


Click the link below :----http://wikisolutions.blogspot.in/2012/02/get-free-answers.html ... iRobot Roomba 530 Robotic Vacuum

Brushes only work when Dust Bin is removed!! I have cleaned & cleaned this thing! It runs for about 2 mins & stops, says "Clean Brushes"! and now it's very noticeable it's not picking up well... but is picking up a bit. I take the dust bin out, and the brushes spin.... and it has much more power.... and is very clear it is working! But it's useless without the dust bin! LOL It's only 9 months old.... called customer service, but it was the one time it worked just fine! Of course, I thought I'


HI, If the brushes work , without the bin, the problem , the problem could be caused , due the failure at the bin lock mechanism. There is a sensor that checks if the BIN is connected properly or not. This problem is best resolved by getting ... iRobot Roomba 560 Robotic Vacuum

Sebo X4 is squealing when pulled back. Takes a while after it's been running for this to happen. We changed the roller brush (needed it anyway) but didn't take care of the noise. Could the wheels be making this sound? At least that's what my staff thinks is going on... I own a commercial cleaning company and all we use are sebos... they're an amazing machine!


Yep - we think Sebos are pretty good too. I work at a Sebo sales and repair dealership! The wheels are a good bet - I can't think of anything else that might cause the noise. If in doubt, I suppose you could simply wheel one around for a while when s ... Sebo X4 Bagged Upright Vacuum

Noise My Dyson DC08 is making a loud, rough, vibration/noise that seems to be coming from the from the rotating brush housing. I replaced the old belt which was several years old and slipping. When I run the motor with the new belt removed the machine sounds normal. The bearings on the rotating brush seem to be running smoothly when turned by hand both when out of the brush holder and when installed in the machine. I can't find anything rubbing on the belt or rotating brush. I applied a bit o


Hi there, it's Jack at Dyson.\012I'm sorry to hear you're having difficulty with your Dyson vacuum. From your \012description, it sounds like the model number you've supplied may not be correct, \012as DC08 is a cylinder vacuum which doesn't use ... Dyson DC08 Cylinder Bagless Canister Cyclonic Vacuum

My model F5906-900 --- problem is the brushes have stoped working... I pulled the brush assembly out by holding the two tabs, and all seems clean and the brush assembly rotates easly... onced the brush assembly is removed. What I did notice is the female driver slot (found in the main assembly unit) that drives the brushes seems stuck..Is that normal when the machine is not hooked up to power? How can I get the brushed going??? it is a good machine, but the brush options is important too it's ab


(1) Assure the Brush Control on the hood is NOT set to the OFF position.\015\012(2) Remove the brush assembly by pulling/unlatching it from base on each side.\015\012(3) Does one of the brushes ... Hoover F5906-900 Upright Steam Vacuum

In my (almost new) Dyson DC31 Animal the rolling brush tends to stop like the bearing was kind of difficult to turn. I opened the side carter and removed the little belt. Without the belt the engine runs regularly. I cleaned the little knots of hairs trapped in the bearing but still the brush runs for a while then stops, tries for a bit then stops again. I even tryed putting a bit of synthetic lubricant with apparently no result. Could it be a defective bearing? Thanks for your help.


... Dyson DC31 Animal Bagless Handheld Cyclonic Vacuum

Runs for awhile then says error 2 please remove and clean roomba's brushes i do then runs for awhile and says same thing no dirt on brushes?


I had the same problem. You must clean this parts and inside this parts: Remove hair with cleaning toolRemove Roomba's brush bearingsClean Roomba's brush bearings with cleaning tool ... iRobot Roomba 560 Robotic Vacuum

My roomba tells me to clean the brushes and stops; however beforehand, it goes around going "click, click, click". The brushes have been cleaned - all hair removed, etc. but the clicking noise persists. What is going on? It's only a few months old!


... iRobot Roomba Discovery SE Bagless Robotic Vacuum

I have a roomba 551. Have cleaned and removed every bit of dirt and hair off it bu the brush cage won't close when the larger bush is put in. The cage will only click locked on one side, and the other side keeps hitting the brush and won't close. It's almost as if the bursh itself is not even, but this doesn't seem to be the case either. I've even tried removing the yellow rings, but makes no difference. Occasionally it runs fine, but most of the time the roomba just hobbles and clacks as i


Hi, had the same problem, it was like the main brush no longer fit into it's slot, so the brush cage would not latch. I discovered that the yellow bearing tip on the main brush twists off, and inside I found a lot of hair twisted around the pin. Th ... Vacuums

When vacuuming carpet with the electric power brush it will ocassionly , go to zero suction mode and shut off the brush. I have tried to cause it to happen by playing with the joint areas ( handle to tube and tube to power brush) without sucess. When the problem does occur I just turn the suction back on and power up the brush again at the handle controls.


You gave a good start to giving us good information to help you with solving this problem-- But I need a little more information:It sounds like you have the Electric Motor driven Power nozzle/ Floo ... Miele Blue Moon Bagged Canister Vacuum

My bissell model 18Z6 has developed a loud noise and vibration when the brush is running. I have removed the brush assy and cleaned all the hair, etc but still the noise. I ran the brush motor with the belt disconnected and all seemed ok, but of course there was no load on the motor. I suspect a problem with the brush assy bearings or axle or both but I hate to just throw parts at the problem. any suggestions would be greatly appreciated.


... Bissell Vacuums

My Roomba runs for a while and says error 2 to clean the brushes. This happens with cleaned brushes. And I have followed the instructoins. i have got a brand new set of brushes also. When inserting them the same problem continues. The floor is clean.


Remove the two round rings.....this has worked for me like a charm since! So glad to have the Roomba back up and running! ... iRobot Roomba 560 Robotic Vacuum

Last night as I was vacuuming, I noticed that the belt stop indicator light was on. I pulled out the hair that had gotten tangled around the brush in hopes of solving the problem. It didn't change things. I then unscrewed the entire bottom piece to take out the brush roller. I removed hair from the end piece of the brush roller and reattached the belt; however, I cannot figure out where the microchip is supposed to go so that I can reassemble the base piece by screwing it back together. It seems


Not sure what you mean when you refer to a "microchip" but maybe it is a sensor that works with the belt.\015\012Anyway, if you Google the make and model number of your vacuum you can probably get an exploded view or owners manual that might indicate ... Vacuums

My Bernina 807 set on min. speed takes off fast, doesn't go slow at all, although there is a difference in the slow speed setting and high speed setting if I switch from one to the other while stitching. The machine is well oiled and goes well apart from this. I would like min. speed to start smoothly and slowly. I have read it could be capacitor in foot, but DH says it does not look burnt out. Would it help my problem to remove it? thank you, Barbara


... Vacuums

I have a brand new DC24, and the flippin' brushes won't go round! I'm assured that they do, but Ive pushed the button with the brush picture on, nothing's happening. Very frustrating when I need to vacuum.


Hi there,\015\012\015\012Sorry to hear you're having a problem with your DC24. You should be able to resolve the issue by following these simple steps: ... Dyson Ball DC24 Bagless Upright Vacuum

Where does the belt go on the kirby as i can not see what it runs of . One side goes on the drum with the brushes but cant see what it runs on


Were dose the belt go on a kirby ... Kirby Generation 3 Bagged Upright Vacuum

Robot runs for about 5 min. then says clean brushes. brushes do not turn


The dust build up in these Roomba's do create a problem in all operating phases\015\012Keep in mind if taken apart every 6 months and cleaned inside they will operate like they should ... iRobot Roomba 560 Robotic Vacuum

I have cleaned & cleaned this thing! It runs for about 2 mins & stops, says "Clean Brushes"! and now it's very noticeable it's not picking up well... but is picking up a bit. I take the dust bin out, and the brushes spin.... and it has much more power.... and is very clear it is working! But it's useless without the dust bin! LOL It's only 9 months old.... called customer service, but it was the one time it worked just fine! Of course, I thought I'd stop here first before calling again! Than


Ok, this is a "Brush Height Adjustment" issue. It will probably work great on a hard surface but on carpet the brushes bog. If you've taken the unit apart already...Sorry....do it again. When you do, you'll see a String which allows the brushes to " ... iRobot Roomba 560 Robotic Vacuum

Runs but doesn't vacuum/****. Sidebrush works fine. Cleaned the roller brushes, and that seemed to confuse the robot and now it keeps going backward a few inches, turning, and then starts going backward again.


Sounds like a sensor problem. pull and clean the front black/white caster assembly and the revealed movement sensor and the 4 cliff sensors along the bottom of the front. Make sure the front caster wheel turns freely. You may have to remove the rolle ... iRobot Roomba 560 Robotic Vacuum

Hoover upright bagless vacum.motor runs, brush turns, no suction through hole behind brush roller. however there is suction going out of dust cannister filter flap to motor. what could possible problems be?


Sorry to read about your problem, I hope this helps you out.you have a clog between the brush and bagI tried to help you. Please help me and Rate/Vote on my response, thanks and good luck ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum

Faithful Sebo X1 upright, about 12 years old, stopped working today. I replaced old with new dust bag, checked all dust paths were clear, checked main brush was clear/clean, and drive spindle rotated OK with fingers. When power switched on, the two red indicators briefly flash on then off, but nothing more happens, motor does not start - even with power reaching machine. Tried removing all consumables, refitting and turning on a few times to reset, no joy. Removed base cover, both belts were i


At 12 years, this vacuum has had a good long life. I suspect the motor is shot, but it could be due to faulty wiring and connections. A bad switch, break in the power cord, and worn brushes in the motor are other causes.\015\012I recommend ta ... Sebo Automatic X1 Bagged Upright Vacuum

Miele Cat & Dog vacuum gets VERY hot and is VERY loud. Hose has no restrictions and I have changed the dust compartment (motor) filter and the exhaust filter. It still gets hot when I run it with the top open and all filters removed, so I'm guessing the problem is with the motor. Should I be going into the motor compartment? If so, what am I looking for?


Hi\015\012\015\012The fact that it gets very hot could be due to a number of issues.,but the fact that it started making a very loud noise at the same time suggests that there might be more problems maybe brushes etc.\015\012\ ... Miele S514 Solaris Bagged Canister Vacuum

Bad Motor I have purchased two of the Kenmore direct drive beltless systems with Progressive systems. The first died after a year, the vacuum motor start making a grinding noies. I pulled the side HEPA filter and could see a fine coating of graphite like dust. Took it to a vacuum repair shop. They said the brushes were going and thus the motor was shot. I liked the vacuum and bought a second, 1 year later the motor is making a slight noise that and removing the HEPA filter I find a slight metall


That dust is from the carbon brushes on the motor. You may need to check them, and also clean out the motor compartment. A slight noise could be a motor bearing starting to go. Does the smell like rubber or electrical. If rubber, then the belt h ... Vacuums

Makes clicking noise and runs for a couple of minutes and then says error 2 open roomba and clean brush cage-do that and the same thing happens 2 minutes later


Pet hair often gets sucked into the gear box that drives the brushes and can clog it enough to generate this error. \015\012you need to remove the CHM (cleaning head module) and open the gear box on it to clean it out... you can also visit iRobots ... iRobot Roomba 560 Robotic Vacuum

Dirt finder I have a Hoover U6439-900.  After the cleaner was used a few times, the dirt finder light cycles between green and red on the regular setting and will not go to green.  On the sensitive setting, the red light stays on most of the time.  I have tried to run the cleaner to remove any dirt but have not solved the problem.


The sensor may be bad, or it may be coated over with dirt. Re,ove the hose at the back of the vacuum, the head of the sensor is down inside that opening, reach in there and clean it off and see it that corrects the problem, if not replace the sensor ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.mictaservice.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0641 seconds