Having problems with your Miele S514 Solaris Electro Plus Vacuum ?

No suction Hello - any help with this would be much appreciated! I just changed the bag and filters. The machine runs, seems normal, but there is no suction. There is no blockage of the hose, as indicated by the fact that that little viewer window above where the hose connects to the unit is not showing the red portion that it shows when there is something blocking the hose (god, this is hard to describe!). If I disconnect the hose and put my hand over the hole, I feel some suction. But


Answers :

Well, it actually sounds like there is a blockage. Try removing your hose and dropping something through it, like a quqrter. If it comes through, no clog. If it is clogged, I believe that machine has a blower on the upper part of the cleaner (maybe in the bag compartment towards the top. You can take out the filter holder and plug the hose in there and run the unit . Does the blockage come out? If not, Try shaking the hose, or you can put a stiff wire in it to try to free it. Do not run water through it. If there is no blockage at all, then you will probably need to take it to a service center. But I am pretty confident that we are looking at a clog situation. Let me know if this fixesya! Thanks, Rene (vacuum Doctor)
Repair Help & Product Troubleshooting for Miele S514 Solaris Electro Plus Vacuum

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

No suction Hello - any help with this would be much appreciated! I just changed the bag and filters. The machine runs, seems normal, but there is no suction. There is no blockage of the hose, as indicated by the fact that that little viewer window above where the hose connects to the unit is not showing the red portion that it shows when there is something blocking the hose (god, this is hard to describe!). If I disconnect the hose and put my hand over the hole, I feel some suction. But


Well, it actually sounds like there is a blockage. Try removing your hose and dropping something through it, like a quqrter. If it comes through, no clog. If it is clogged, I believe that machine has a blower on the upper part of the cleaner (mayb ... Miele S514 Solaris Electro Plus Vacuum

No Suction I get great suction in the hose, but when I plug the hose back into the unit, there is no suction and the air flow indicator line goes completely red. I've changed the bag and filters. I took the small panel off the back and made sure there is no clog, and took the hose off to make sure there was no clog there. Still no suction. Please help.


I about to say that's always a clog of some sort that causes that ... Miele S7210 Bagged Upright Vacuum

Suction power level drops to zero, need to constantly readjust suction power from zero to normal operating level Appears to be some type of loose connection between hose coupler and base unit


Ok, so where as both of the solutions above are good, they will not solve your problem with the hose cutting off to 0, then having to turn it back on. \015\012\015\012This problem is caused by the static electricity which causes the hose ... Miele s558 Silver Moon Vacuum

I have a one year old Beam central vac. It has supervalves. The handle (connected to the hose stopped turning on the unit. The handle still powers the brush but no longer turns on the suction?


Http://geeksquad.fixya.com/ThreadView.aspx?prdid=0&thid=566201 ... Vacuums

Help hi there. i have a hoover savvy u8172-900 vaccum. the hose has great suction, but there is limited suction on the main unit and the brush does not spin when i try to use the product. we have cleared the brush of any debris and have also installed a new bag. a few days ago, we disconnected the hose to make sure there was not any foreign bodies stuck in the unit...nothing seems to help. any advise?


As the hose fits into the base (if i am correct) the power at the base should be fine, make sure the base is clean and free from blockage,\015\012you say the brush doesn't spin, has the belt broken, if so replace it, (very cheap) and only a couple of ... Hoover U8171-900 / U8172-900 / U8173-900 / U8174-900 Savvy Bagless Upright Vacuum

Have a canister model Lux5500-ser#F35365B and power nozzle number N115Q-problem: The power nozzel does not stay completely connected to the hose-there seems to be some slipage where the hose connects to the nozzel-preventing a solid connection and the unit from working properly. I tried to tighten the connections on the nozzel, but this has not helped


... Electrolux Guardian Bagged Canister Vacuum

Roomba Red shows pulsing red charging light, turns green, measured battery voltage - only shows about 5.5 volts. Borrowed and used neighbor's charging unit - same thing happened. It seems that the charging system inside the Roomba Red is not functioning. WShat else can I try?


... iRobot Roomba Red 4100 Bagless Robotic Vacuum

No suction Just received my refurb. dyson animal bagless. Finally figured out how to get it all together, turned it on and there is no suction coming up thru the beater bar. The hair is just collecting around the bar and not going up into the canister. It appears all the suction is going thru the open red end of the attachment hose, which has a vented cover piece. Am I missing a piece or is there a switch to turn of the attachment suction?


So the red hose isn't connected to a part on the vaccum so like it is connected to the connester but not to an opening just above the beater bar, this is the only idea i can supply you with. good luck, maybe i got lucky and helped you out. ... Dyson DC17 Animal Bagless Upright Cyclonic Vacuum

No suction I just replaced the bag, and normally after this I have a lot of suction. Now that I have changed the bag I have less suction that I had before. Not even enough to picj up dog hair. I snaked he hose and checked all of the connections. It seems to have an air leak but no amount of tape will fix this. I cleaned the filer as well with warm water and dried it and re installed but still absolutely no suction. I am ready to throw it out! Any suggestions would be appreciated


1, Does the blower (discharge) side blow bunches of air??Yes: Something is clogged from the bag to the hose end. Try blowing out the hose from the discharge side.Or: The bag is not properly seated. Make sure that the plastic piece is ... Kenmore 23313 Whispertone Bagged Canister Vacuum

Charge light on roomba won't come on when charging. Light on charger is on and shows unit is docked, but no light comes on roomba red unit itself. Is this a bad battery or problem with unit itself??


... iRobot Roomba Red 4100 Bagless Robotic Vacuum

I have a new bag in, checked the hoses for clogs have the motor cover off showing motor runs. Problem is vacuum has no suction in hose area, cover off where bag is and the air blows out of filter. hoses are clean no blockage.


Have you checked the filter? Many vacuums have a filter under or behind the bag to keep dust and dirt out of the motor. If this gets clogged the motor can't get any suction. Also look for holes in the hose or in the small segment between hose and bag ... Vacuums

My Bissell BS3920F upright (similar to the 10N6F) has been working wonderfully for the past 3 years but suddenly seems to not pick up dog hair as well as it used to. It has been pulled apart by my husband to ensure nothing is blocking the hoses etc and when running the suction seems to be there. It seems to grab the dog hair and leave it in a straight line directly under the unit without picking it up. I then disconnect the hose and use to hose to pick up the dog hair. This works well but obviou


Check to see if your brush is not worn down, they do wear with age - compare the length of the bristles with a new one. Replace the brush ir there is a significant difference in bristle lengths. Also check the flexible ben ... Bissell Vacuums

I have a Hoover windtunnel T series. Model #UH70105. The system check indicator was almost red so I cleaned the filter. There are no clogs and it vacuums fine without the hose, but when I go to use the hose there is very little suction and all the vacuum dust flys out of the end the hose piece fits into when not in use. Can you please tell me what is wrong?


... Hoover Vacuums

No suction. I have followed the detachable parts no suction. I have followed the detachable parts and it seems to have suction through to the base but doesn't pick up anything significant. I have looked through the hose connecting the base but I can not see anything obstructing it.


Poor suction can be caused by obstructions, poor air flow or a compomise in the air flow (hole in the hose). Since you have started with that I would next look at all filters and clean them. First check for suction at the motor, then at accessory hos ... Vacuums

Low suction I have a Hoover central vacuum system. I've reset the fuse box, checked the fuses, all of the lines are clear and there are no holes for escaped air to travel out. The filter has been cleaned as well. The vac works well with high suction when hooked directly to the unit, however when using any of the indoor connections there is extremely low suction. The machine still turns on so I do not believe it is an electronic issue. I have troubleshooted the issue as best I could and would


... Hoover L2310 GUV Central System Vacuum

Decreased suction was using to vaccuum carpet and suction decreased..nothing plugging hose....suction remain at unit canister and exhaust is fine....suggestions??


You might have a clog, to try and unclog the lines, you need to unplug the unit, and remove the bag compartment. Then take a shop vac using the hose attachment hold it into the attachment door where there is low suction and try to draw the clog out t ... Broan-NuTone CV353 Central Vacuum

Poor suction I have a hoover hush s5627 vacuum purchased about 4 years ago from Costco. It's suction power isn't so good anymore. I've checked all the lines & hoses and they're clear and I've changed the bag. I even disconnected the pipe from the vacuum unit and held my hand over the intake. While the machine roars like a jet engine the suction power just ain't like it used to be. What could possibly be the problem?


This vaccuum has a Fan Blade inside connected to the motor that spins to create the suction you feel. After a few years of use (and misuse) the blades on this (plastic) fan will be broken off, thus damaging the unit. These Fans are replaceable if yo ... Vacuums

Can the suction hose fitting where it attatches to the base be reattatched, it has torn away from the snap-on fitting or do I have to replace the complete hose unit, the model is F5878-900.The existing hose is screwed into this fitting and glued.


You must replace the whole hose unit. its not very cheap either ... Hoover F5878-900 SteamVac Upright Vacuum

Suction power greatly diminished . Bag replaced...hose is clear...Performance indicator light is on and red..much less suction that it should have'


Clean the filter. ... Kenmore 25614 / 25615 Progressive Bagged Canister Vacuum

Brum M0414 does not charge. "Charging light" doesn't go on when charging unit is plugged in. Voltmeter check on charging unit (unloaded) shows 19.5V. How do I dissassemble Brum to check battery and battery connections?


... Dirt Devil BRUM M0414 Bagless Vacuum

We have inherited a Filter Queen Majestic Triple Crown Model 99C vaccum and have no owners manual stating the year it was purchased and parts available. Our power hose electic wire connection (about 6 inches long) which plugs into the main unit is split in the hose attachment end. The motor sound went instantly quieter and I wondered if this was why when I found this frayed electical wire. It has not been used since this problem was found. How much is this single replacement part? I live


... Vacuums

I have a dyson animal dc17 vacuum and it totally died. Now I can't figure out which wires go where when I install my new motor. (motor #: 160906G) Do you happen to know where the various color wires go or a place I can see a diagram of the motor with wires attached? I should have taken a photo of it before tearing out the old motor. I don't know where to connect the three coming out from the upright portion of the machine and the red seems to go to a switch (?) and there is a black (connected t


... Vacuums

Split hose? My machine has stopped suction on the main unit. When I tilt the neck all the way back, the hose is split around its diameter. Is there a straightforward way to fix this AND where can I order th part?


This piece is available but is very difficult to install. the upper handle needs to be split to reach the upper part of this hose. i would call the manufactuer and find a local warranty service center to get this part. ... Hoover F6212-900 / F6215-900 SteamVac Agility Upright Vacuum

My cleaner does not have any suction and I clean the hose so there is nothing blocking it. The unit turns on, but no suction


Have you cleaned the filter in the top of the unit? ... Hoover U5780-900 Windtunnel Cyclonic Bagless UprightVacuum

I have good suction at brush, but no suction in hose connection


I would change the bag and under the bag there is a filter, if dirty wash and make sure its completly dry before putting back into machine. once all done, have machine in upright position, turn on and see if there's sucktion at hose. hope this helps ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.mictaservice.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0792 seconds