Having problems with your Minuteman C82906-01 HEPA Vacuum Vacuum ?

Does not pick up, no vaccum, motor runs, no blockage, should feel suction on hose outlet without hose hook up. Paper filter missing over cloth filter. float overload ball free, seal on section good no leakage. Maybe bad motor but runs.

Answers :

Here\015\012 is a Link to one of my Tips:

This\015\012 should solve the problem.

Good Luck!

Repair Help & Product Troubleshooting for Minuteman C82906-01 HEPA Vacuum Vacuum

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Does not pick up, no vaccum, motor runs, no blockage, should feel suction on hose outlet without hose hook up. Paper filter missing over cloth filter. float overload ball free, seal on section good no leakage. Maybe bad motor but runs.

Here\015\012 is a Link to one of my Tips:www.fixya.com/support/r6311178-vacuum_brush_bar_not_spinningThis\015\012 should solve the problem. ... Minuteman C82906-01 HEPA Vacuum Vacuum

Kenmore Progressive canister model 116.27514700 Problem: Vacuum motor won't turn on. The power head operates, but nothing from the vacuum. Have checked all areas of airflow: hose, bag, motor filter and hepa filter. All are fine. Have checked and rechecked all electrical connections, all seem to be in working order. Vacuum hasn't run for a week or so, so it's not the thermal protector, unless it's defective. Vacuum was running fine last week. Didn't stop operating when using. Went to v

Hello! The culprit is the PCB Assembly; Part # KC86WBZR3000...Cost is $6.99. I would remove and inspect for burnt components, or broken wires...Then clean connections both male/female using an eraser, toothbrush and alcohol...Using a bright ... Vacuums

Miele Cat & Dog vacuum gets VERY hot and is VERY loud. Hose has no restrictions and I have changed the dust compartment (motor) filter and the exhaust filter. It still gets hot when I run it with the top open and all filters removed, so I'm guessing the problem is with the motor. Should I be going into the motor compartment? If so, what am I looking for?

Hi\015\012\015\012The fact that it gets very hot could be due to a number of issues.,but the fact that it started making a very loud noise at the same time suggests that there might be more problems maybe brushes etc.\015\012\ ... Miele S514 Solaris Bagged Canister Vacuum

I have a new bag in, checked the hoses for clogs have the motor cover off showing motor runs. Problem is vacuum has no suction in hose area, cover off where bag is and the air blows out of filter. hoses are clean no blockage.

Have you checked the filter? Many vacuums have a filter under or behind the bag to keep dust and dirt out of the motor. If this gets clogged the motor can't get any suction. Also look for holes in the hose or in the small segment between hose and bag ... Vacuums

The motor runs slow (so does not pick up properly) and does not run at all if the hose is pulled out. There doesn't seem to be a blockage and the roller is clean. Could it be as simple as changing the filters?

... Sebo Felix Ice Blue Bagged Upright Vacuum

Brush motor quit. table cloth was pulled up in brush. nothing is broken motor turns free. Is there a overload fuse?

Have you checked the belt drive on the brush roller to the motor ... Dyson DC17 Animal Bagless Upright Cyclonic Vacuum

Fantom vpw46h,house pressure washer.the motor runs,it was setting for sometime started,using it,but never had any pressure besides the house hose pressure, with the motor running,then the pressure startes to work great,while using it the wand hose came out of the pressure washer,i put it back in,now the motor will only run when i try to adjust the wand head but will not produce any pressure and will shut the motor off,it seem like as soon as the wand hose came out of the presure washer and after

... Vacuums

My Bissell Powertrak Cyclonic Vacuum has started running REALLY loud! I have cleaned the filters, checked for any clogs in the hoses and replaced the belt, but it stull sounds like a jet plane! Could it be the motor? Any suggestions!?

... Bissell 6594 PowerForce Bagless Upright Vacuum

My savvy has lost suction. I checked for blockage in hose and is ok. The filter basket is clean. the motor runs strong. What else could it be?

Facing the back you will see 2 chanels one on the left where the hose comes out and one on the right that entends down into the base.start with the one on the left,its shaped like a j..there are 10 screws take those out and clean the chanel.be carefu ... Hoover U8171-900 / U8172-900 / U8173-900 / U8174-900 Savvy Bagless Upright Vacuum

Dyson Animal motor is running, beater bar is turning but very little if any suction. No suction from hose either. The inside canister is filling and moving, so there is some dirt being sucked in there. I have thoroughly cleaned all filters but not sure what is causing the problem. Any ideas?

Obstruction in the hose?\015\012Your vac has developed a hairball possibly.... when a piece of flexible media ie.... cardboard, plastic etc... gets lodged in the hose, and begins collecting hair & dust to the point it no longer has enough d ... Dyson DC07 Animal Bagless Upright Cyclonic Vacuum

I have Nutone VX550C. Motor runs intermittently (cycles on and off rapidly--the light on the handle is blinking furiously) when I use the on/off switch on the hose. This happens at all of the wall connectors, so suggests a hose contact problem. Motor runs continuously when I turn it on at the switch on the wall unit.

The unit does have a switchs the PVC outlets, and it sounds like the hose mech to operate the switches is broken, and intermittently making contact. A replacement hose would likely fix the problem. Looked them up on the net, and they're not che ... Broan-NuTone VX550 Bagged Central System Vacuum

Motor runs fine and hose not clogged will not pickup dirt

This may sound silly, but have you checked the belt? A lot of Eureka vacuums use the vac motor to run the brush, and if the brush is not running the vacuum won't pick up. Another thing to check is the condition of the fan blades.. if they get worn th ... Eureka Vacuums

I have a Kenmore 116.36932 (upright-bagless vacuum) that the motor protector by-pass valve has opened. I've clean out the area between the agitator brush where the flexible extension hose starts. There was some blockage there. I checked the rest of the system (extenstion hose, back filter area, pipe area to canister and area to side filter. I took the 2 filters out and the by-pass valve is still open. Where else could there be a blockage that I can take apart to clean and put back together

... Vacuums

My Bissell 3920 motor is making a high pitched noise. I have cleared out pet hair from top to bottom. Cleaned the lower filter and replaced the upper filter. I Checked for blockage in the hoses and found none. The filter indicator goes green when I turn it on, but the straining motor noise persists.

Click on the link below to view the replacement motor and fan for your Bissell 3920 vacuum\015\012\015\012http://www.vacuums24x7.com/motorfan.html ... Bissell 3920 Bagless Upright Vacuum

Motor runs fine and hosed not clogged will not pickup dirt

Check your fan for damaged or worn blades, then following the flow towards the bag check for blockage. Does your bag inflate when the vacuum is on? If so, it is less likely that you have blockage, than it is that there is an issue with the fan. ... Eureka Vacuums

No suction. filter and hose clear. motor high pitch. don't know how to remove cover to check motor.

Something is clogged somewhere start from bottom and foolow suction path all the way through. wht kind of vacuum? ... Vacuums

Won't start orange canister type,has change ba light hepa &motor filter,and power hose and beaterhead,put new filters in checkedthe hose,made sure it wasnt clogged

Take an AC VOLT Meter and place the leads of the meter where the power cord terminates,one on the white lead and one on the black. There should be 110-120 volts AC. If that is good then move one of your meter leads to the other side of the on switch ... Electrolux Epic 6500 Vacuum

DT 1300 As I am vacuuming the motor seems to fade in and out and sometimes stops running for a few seconds and then resumes. If I move the hose a bit near the vacuum end, it runs smoothly again. Does this sounds as if there might be a short in the motor? Would this be something I can fix myself or does the vacuum need to go in for repairs.

... Oreck DutchTech DTX1300C with Motorized Carpet Brush Bagged Canister Vacuum

I have a mile tt2000 that works fine up to 1300W but if I crank it up higher the motor decreases and increases speed every couple of seconds. I have changed the bag and filters and done the usual cheCks for blockages but can find nothing amiss. Unusually when it is running and I block the intake it will run at full power but as soon as I clear it the motor "hunts" again. Any ideas.

... Miele Cat & Dog 326i Bagged Canister Vacuum

I have a kenmore vacuum cleaner model # 116.23612. When the hose is attached to the canister it runs, but if you remove the head to just use the hose the unit stops working. Is the motor dead or is there some type of reset or fuse. Could you please tell me how to test this. If so could you please send me instructions on how to replace the motor. Thank you in advance for your help, Tony

... Kenmore Vacuums

I bought a Kenmore canister vacuum, model 116, in April 2007. This morning, the sound of the motor suddenly began to deepen, and I began to lose suction. Normally, if something is clogging the hose, the motor will wind up to a higher pitch, not a lower one. The filters are clean, the bag is empty, and I can't detect anything lodged in the hose. If this were a car's engine, I would say it's "lugging down". Any pointers?

Okay, bear with me. Is it possible you have a suction adjustment, dial somewhere on vac. Check and see and if it does, be sure it's all the way up. Also, try removing hose and run a broom handle fr. one end to the other...BUT be careful not to stretc ... Vacuums

My vax power 8, 2200 watts 300 air watts 4L capacity upright Hoover is brand new, I emptied out the dust/dirt collecter and cleaned the motor filter yesterday for the first time, i switched it on and all fine, the brush is spinning and the hose is sucking, put the Hoover to work it's fine for about 30 seconds then then suction stops and its dead it won't collect no more, so switched off taken apart again and the motor filter is blocked and full of dust, so I unblocked it, do the same process aga

I had the same problem. It looks like the seal on the lid on the bottom of the cylinder has fallen out when it was emptied. There is no longer a proper vacuum being created so you don't get the cyclone effect and the dirt doesn't collect where its su ... Vacuums

Wondering if the head is plugged up because it makes a sound like air is escaping somewhere. I've replaced the original cloth bag with a comparable "O" paper bag from Sears. I tried to see if there was a clog in the hose by placing a broom handle in the hose to see if something would loosen. I also cleaned the filter and the air filter. If the head is plugged, how can I fix it? We can't get the vacuum apart. Thanks.

I had this problem, but suction improved when the attachments were properly secured in their holders. ... Kenmore 31913 Progressive Direct Drive Bagged Upright Vacuum

When I sart to run my bagless vacuum, it runs for a second and then shuts off. I replaced the belt and the filter. The repairman told me that on bagless vaccuums, the motor and bearings get clogged w

Take the brush roller off and on the ends are the bearing caps.try to take those off and clean the bearings ,carpet strands and hair will cause that.after you do that make sure the roller turns freely if not then the bearings might be bad and if that ... Vacuums

No suction Hello - any help with this would be much appreciated! I just changed the bag and filters. The machine runs, seems normal, but there is no suction. There is no blockage of the hose, as indicated by the fact that that little viewer window above where the hose connects to the unit is not showing the red portion that it shows when there is something blocking the hose (god, this is hard to describe!). If I disconnect the hose and put my hand over the hole, I feel some suction. But

Well, it actually sounds like there is a blockage. Try removing your hose and dropping something through it, like a quqrter. If it comes through, no clog. If it is clogged, I believe that machine has a blower on the upper part of the cleaner (mayb ... Miele S514 Solaris Electro Plus Vacuum
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.mictaservice.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0742 seconds