Having problems with your Rainbow E series Canister Wet/Dry Vacuum ?

Aquamate basin pump does not work. Used it 3 times, stored it for a year and pump does not work. Looks like a reliability issue. Is this product defective for everybody? I saw an ebay listing for the basin that states "the pump works." Looks like I am not the only one with this problem if he has to mention that the pump worksl How do I get a basin with a working pump? gap920


Answers :

Hmmm............ looks like the impeller is already stuck from a year w/o using it!
\012
\012
\012I suggest if u could open it and spray some penetrating oil on the bushing of the pump motror and the impeller, force the motor to turn manually to set it's rotor FREE. or just POUR some penetrating( I usually use BRAKE FLUiD ) oil in the pump and let it seat for a couple of days.
\012
\012
\012If don't have a knowhow in opening and repairing such machine, u coud bring it to ur tecnician or service center to fix that up!
\012
\012
\012Hope that helps u out!
Repair Help & Product Troubleshooting for Rainbow E series Canister Wet/Dry Vacuum

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Aquamate basin pump does not work. Used it 3 times, stored it for a year and pump does not work. Looks like a reliability issue. Is this product defective for everybody? I saw an ebay listing for the basin that states "the pump works." Looks like I am not the only one with this problem if he has to mention that the pump worksl How do I get a basin with a working pump? gap920


Hmmm............ looks like the impeller is already stuck from a year w/o using it!\012\012\012I suggest if u could open it and spray some penetrating oil on the bushing of the pump motror and the impeller, force the motor to turn m ... Rainbow E series Canister Wet/Dry Vacuum

My shark steamer has stopped working after a year of having it (I have already replaced one, I'm a idiot!). My problem; however, is that it will steam, but the steam stops traveling through the actual "mop" part. I plugged it in, wait seconds and start pumping, but the steam builds up until it's hard to pump. I had to press the button really hard for the bottom to come off and it shot off like a rocket! I tried to stick something through the tubing, but it did nothing. What am I doing wrong? I


\012\012\012Hi,Here\012is a tip that I wrote about the Euro-Pro Shark Steam Mop and why it\012may not be getting steam to the head... ... Euro-Pro Shark Steam Mop - Gray/ Purple Vacuum

My first proheat lasted four years so I bought a new one. After I used my Pro Heat for only the fourth time my first issue occured, the gear on the pump that runs the brushes came off, so I had the one from my old proheat, I just changed the gear spindle that is screwed to the pump and fixed that problem but now it will not pump water. That is why I bought a new proheat, I could not get the old one to pump even after a new pump and made sure all lines were not cloged.


Is your new machine a 2X or like the old style proheat? ... Bissell 1699 ProHeat Clear View Upright Steam Vacuum

I have one of the purple one and it is not pumping up very much anymore and making much steam. It's almost like a seal is blown. Can it be fixed or is it trash?


Hi,**** builds up inside and cuts the steam, no way to clean it...Here is a tip that I wrote about the Euro-Pro Shark Steam Mop and why it maynot be getting steam to the head... ... Euro-Pro Shark Steam Mop - Gray/ Purple Vacuum

Windtunnel Hello: I was reading thru another readers problem of power to vacuum but won't turn on. Same problem for me. All hoses are free of clogs and I have the vacuum basically taken apart as far as I can. You state a THERMO by the motor may be open. What does this part look like? Thank you. Craig


The thermo is a small square piece with two wires coming out of it. Did you check the switch? The switch has a high failure rate. ... Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel Bagged Upright Vacuum

Attachment problem used a new unit w/attachment for 5 minutes...dispensed solution in a powerful triangular fashion. Then the fluid quit dispensing out of the attachment nozle amost like the pump quit working. Primed the unit several times w/ no success. checked for clogs. can't tell if the floor portion is "pumping' or just dribbling solution onto the floor with the trigger. can see no leaks at this point. unit worked for about 5 minutes on apholstery


Make sure everything is filled and secured tightly, if this a new unit it should be something simple ok, also check where machine folds down that the solution hose is not being pinched its right behind the dirty water tank ... Hoover SteamVac F5914-900 SpinScrub Upright Vacuum

I have a kenmore grab n go bagless and I need to know the exact size of the belt, I lost the manual, and I have burn several belts at the bigining of the problem the motor stops and burn the belts I open it and I think it was a little piece of plastic, that cause the problem, but when I put the new belt it looks like the motor works fine,but still burn the belt, I'm using UB-1 #5275 belt am I using the wrong one?


... Kenmore 34722 Grab-N-Go Upright Vacuum

I just received my Hepa filter in the mail today. Product #XSH621 - Hepa filter for EP619 & EP621 :005-04 When bought my vacumn, I was told that the filters were free and all I do is pay Postage. Today I received one filter and it lookes like I got charged the postage for two filters. The packages slips: One stated order #11152282 The other order # 1151940 If I get charged for two I expect to receive two. Can you help me with this matter or where can I go to get resolution. Catherine Fantini e-


This isn't really a problem that can be fixed here on Fixya rather than advise you as a buyer. You'd have to contact the people/company you have purchased the filters from and take it up with them regarding the postage. Hope you get a decent reply. ... Euro-Pro Vacuums

Dead motor? My 8 year old Miele S251i has worked fine, until I was recently vacuuming and moved the plug from one outlet to another. When I restarted the vacuum, it made rrrrr.....rrrrrr....rrrrr noises and smelled like something was burning. I turned it off, and it's shown no signs of life since. Sound like a motor problem? I've taken the cover off and looked at the cord and seen the motor, nothing looks obviously wrong, but I'm also not mechanical.


... Miele S251 Flamenco II Bagged Canister Vacuum

I am trying to install a train air horn. i bought a viair compressor for it. the horns themselves have a 12 volt hookup going to what i believe is acting like a solenoid. when charged, you complete the circuit and walah, the horn blasts. the problem im having is when the compressor is building pressure, the air horn is automatically putting out a dull sound, getting louder as the pressure gets more and more. it sounds like its out of one horn however. it is doing that without the 12 v hookup. is


Hi! just a tip regarding the sound that comes up when building pressure. Is there a gasket or rubber seal on the horn? You may need to replace this for it may be worn. The air may be coming out of the worn seals resulting to sound even when not trigg ... Vacuums

I heard that a class action lawsuit against Oreck Vacuum is being started because of all the problems customers are having with their vacuums. Does anyone know about this? My Oreck is only a couple of years old and keeps burning up belts. I took it in after only one week of usage when I started to notice white smoke coming out of it and the smell of burning rubber. I feel like I got the old run-around, when the service tech told me he couldn't find anything wrong (but replaced the burned up belt


You are correct about the fact that legal action has been taken. Go to this link to read more\015\012\015\012 ... Oreck XL2200 Bagged Upright Vacuum

Hover Elite Rewind I've only had this vacuum a few months and I really liked it until now. There is almost no suction from anywhere in the vacuum, and I've cleaned all the filters and rollers with my shop vac and made sure that everything was assembled correctly. It used to be really quiet now it is quite loud and it keeps over heating, and shutting off. At this point I have no idea what could cause this problem, the machine is nearly brand new and I can't afford a new one at this point.


You have to clean out the hose under the bottom of the vacuum cleaner. To do this you have to remove the bottom plate the covers the brush it has about 6 screws. Also remove the brush and belt in order to thourhly clean it. I had the same issue you h ... Vacuums

My bissell 6590 works fine with hose attachment. Motor shaft turns when belt and roller are off. When belt and roller are on it's noisy and smelly. Now one end of the roller actually melted in the holding slot. Do these rollers wear out like this or should I be looking for another problem.


Replace the roller,belt and before instalation clean motor shaft where belt rolls. you can turn on the vacumm and using a knife scrape the motor shaft from the black dirt. ... Bissell 6590 CleanView Bagless Upright Vacuum

I have a problem with my Shark Euro Pro Electric Flatiron. I purchased it a few years ago and can't locate my manual to find out what to do. The steamer button doesn't want to press down all the way so just a little steam comes out instead of the full one like it should. Please help!


... Vacuums

Hello, I have a Kenmore Progressive Canister Vacuum 116.20912006. It won't turn on. On the hose assembly, the end where the hose swivel is, there are 4 metal pins that plug into the canister. One of the pins looks like it broke off. There are only three pins remaining. I assume there should be four pins as there are four holes. Is this the problem and is it fixable? The vacuum is from 2002 so I am not sure a replacement part is even available and at what price. Thank you. Susan susan.eng@


Hi Susan, if the pin has broken off you can do one of two things, first, would be to find a local vacuum repair shop and take it there for them to look at. they may be able to look at the hose and fix it for you pretty cheaply. what ... Kenmore Progressive 20912 Bagged Canister Vacuum

Shark Steam Mop S3501: Water leaks out but the steam does not reach the pad even with vigorous pumping. The pad mechanism blew off at one point before I realized there was a problem.


Hi,Here is a tip that I wrote about the Euro-Pro Shark Steam Mop and why it may not be getting steam to the head... ... Euro-Pro Shark Steam Mop - Gray/ Purple Vacuum

No problem, lost the manual that came with my bissell model 7950 would like to print one from you


Hi,Here is a tip that will give you all the information you need to fix your BissellProheat Vacuum Problem.Bissell Proheat Upright Wet/ ... Bissell 7920 ProHeat Pro-Tech Upright Wet/Dry Vacuum

Beater brushes not turning on the wife's Hoover Steam Vac model F5905-900. Found one prior ''solution'' stating that it sounded like the belt was bad. That was my original thought, but on checking schematics and trying to find part numbers at Sears Parts Direct and at Hoover, it does not appear the F5905-900 steam vac HAS any belts to begin with. What's next??


This one I can tell you about from personal experience with that generation Hoover Steam Vac. After using it about 7 or 8 times my brushes stopped turning also.I disassembled it (kind of like disassembling a Chinese puzzle box) and found ... Hoover F5905-900 Vacuum

The power head keeps shorting out during use. one of the connecting prongs from the handle to the power head is black instead of silver and is smaller in diameter like it has been arcing inside the connection. could this be the problem and if so can I replace it or will I have to take it to a repair facility. Thank you for your help, Jim Carey [email protected]


This is a problem with the connection in the wands and the powerhead. Because they are shorting out you may have to replace the neck on the power nozzle. (Leave that to a pro). But you will definatly have to purchase a new wand as replacement wires a ... Electrolux Lux 7000 Bagged Canister Vacuum

No suction I've only had my vacuum for a couple of months and it seem I have a similar problem but there is no clear blockage. It seems like I don't have adequate suction that reaches the accessory hoses nor the main one. I'm not sure where to start. I've taken the darn thing apart but I can't see any obvious malfunction. Any suggestions?


If you have low suction at the end of the hose, then you either have a clog in the hose or a clogged filter. Take the hose off and drop something in it to see if it comes out the other end. If you have suction at the end of the hose, then the dirt ... Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless Upright Vacuum

Possible broken belt - where do I find access to the belt. The beater bar does not rotate when i release the handle. I like this machine, but It is only 2 years old, the warranty has expired. And i must say, I am disappointed I am concerned that this article will end up in the landfill, adding one more problem for the environment.


As you do not say which type of vac ? but assume definately upright hoover/dyson or similar ? the actual belt is not difficult to renew on either model/s at this stage can only suggest you turn vac over to reveal the cover that houses the ro ... Vacuums

My bissellpowersteamer clearview #3105403 strays no solution when on. the hand attachment does, I have also lost my directions and problem solving booklet to which I would like to recieve another one,


When it doesn't spray solution then that usually means that the pump belt is broken or stretched. You can get replacement belts and also view the manual here: ... Bissell 1699 ProHeat Clear View Upright Steam Vacuum

I have the Miele S7280...the one without the clog hatch on the back. I took the bag cover off, then continued the remove the screws and cover underneath it to detatch the top from the bottom. Found the clog and cleaned it out. Heres the problem...now the power nozzle light comes on and the vacuum "on" is lite up red, but it will not come on. Checked the filters and the bag. It certaintly seems like the top and bottom are meeting up to latch into each other, but I have no power. Help!!


... Miele S7210 Bagged Upright Vacuum

My Bernina 807 set on min. speed takes off fast, doesn't go slow at all, although there is a difference in the slow speed setting and high speed setting if I switch from one to the other while stitching. The machine is well oiled and goes well apart from this. I would like min. speed to start smoothly and slowly. I have read it could be capacitor in foot, but DH says it does not look burnt out. Would it help my problem to remove it? thank you, Barbara


... Vacuums

On my M&S Air Vac AV425 central vaccuum system, the system usually turns on by inserting the vaccuum hose into one of the vaccuum outlets. However, it now runs continuously. I am able to turn it off only by unplugging the vaccuum from the electrical outlet. I would like to know how to trouble shoot the problem or how to find someone who services Air Vac systems in the Bridgewater, New jersey area.


We are a central vacuum service company and we service all of new jersey. sounds like you have a short some where that keeps your unit running or it could be your relay module thats stuck our number is 908-721-7595 its j&j central vacuum services ... Vacuums
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.mictaservice.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 0.0720 seconds